بررسي محتواي تركيبات فنيل پروپانوئيدي شيرابه و تركيبات شيميايي اسانس گياه آنغوزه

در اين پژوهش محتواي فنل كل، فلاونوئيدها، آنتوسيانينها، تاننها و فروليك اسيد شيرابه گياه آنغوزه (.L foetida-assa Ferula (در برخي از مراتع استان كرمان (چترود، حسينآباد، كشتوئيه، جوپار و ساردوئيه) بررسي شد.
همچنين اسانس مورد استفاده در اين پژوهش با استفاده از روش تقطير با آب از شيرابه آنغوزه استخراج شد. سپس آناليز اسانس با استفاده از دستگاه كروماتوگراف گازي متصل به طيفسنج جرمي (MS-GC (منجر به شناسايي 51 تركيب شد.

عمده ترين تركيبات در كل مناطق شامل: (E(ـ 1ـ پروپنيل Secـ بوتيل دي سولفيد، nـ پروپيل secـ بوتيل دي سولفيد، (Z(ـ بتا اوسيمن و بتاـ پينن بودند.

از مقايسه ميانگين تركيبات مؤثر شيرابهها نشان داد كه بيشترين مقدار فنل كل و فروليك اسيد در چترود، بيشترين محتواي تانن در كشتوئيه و بيشترين محتواي آنتوسيانين در ساردوئيه به دست آمد.

همبستگي اين تركيبها و عوامل محيطي نشان داد كه بين متوسط ارتفاع از سطح درياو محتواي تاننها همبستگي منفي وجود دارد ولي بين متوسط ارتفاع و فنل كل (و فروليك اسيد) همبستگي مثبت و معنيدار در سطح 5 %مشاهده شد. كشتوئيه با بيشترين درصد تركيبات سولفيدي بهترين كيفيت اسانس را نشان داد.

برای خواندن و دانلود مقاله کلیک کنید. بررسي محتواي تركيبات فنيل پروپانوئيدي شيرابه و تركيبات شيميايي اسانس گياه آنغوزه

READ
اولویت کاشت: انگور دومین درخت قرآنی

نوشته‌های دیگر

نظرات